Aanmelden of informatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij Fysie gehuisvest

OsteoMedica

Thomas Pfaff


Drs. Thomas M. Pfaff
Osteopaat

Osteopathie  binnen Fysie

Osteopathie wordt toegepast van 1874 en is springlevend: “Het is en erkende zorgbenadering gebaseerd op de wisselwerking tussen anatomische structuur en functie en de herkenning van de mechanismen om zichzelf te genezen en gezond en vitaal te blijven. Ostheopatie ondersteunt de  juiste integratie van leefstijl en zorgactiviteiten”.

Osteopathie iets voor u?

Wordt er geen medische oorzaak gevonden voor uw chronische klachten aan uw bewegingsapparaat, of is er sprake van chronische buikklachten, hoofdpijn of vermoeidheid?

Voor deze en dergelijke klachten zou osteopathie een goede remedie kunnen zijn.
Thomas: “Ons lichaam is niet alleen ingesteld op het gebruik van spieren en gewrichten of de functies van organen, maar is tevens afgestemd op de rijke innerlijke kern van onze overtuigingen, gevoelens en ware essentie. Het lichaam toont zo haar integrale gezondheid, fysiek, psychisch en spiritueel”.

“Ik richt mij, als osteopaat en bewegingswetenschapper, op het optimaliseren van de biologische herstelprocessen van het lichaam  Met het fysieke als aangrijpingspunt, vanuit de visie dat iedere mens een ondeelbare eenheid is; Uit uniek hout gesneden en functionerend als één geheel”.

Wat is osteopathie? 

Het is de kunst en praktijk van een osteopaat om het zelfgenezend vermogen te optimaliseren. Hij onderzoekt daartoe uw gehele functioneren en houdt daarbij rekening met de functies van spieren, het skeletsysteem, zenuwen, de verschillende organen en hun onderlinge samenhang. De osteopaat werkt vooral met zijn handen als instrument en corrigeert bewegen, positie en onderlinge verhoudingen in het bewegingsapparaat.

De therapie bestaat uit een gezamenlijk besproken stappenplan van circa 4-5 behandelsessies. Rond de derde vervolgbehandeling beoordelen we het tussentijds resultaat en wegen we af voortzetting van de therapie zinvol is. In de meeste gevallen moet er inmiddels een positieve verandering van tenminste 70% hebben plaatsgevonden qua pijn en functioneren.

Osteopaat Zeist en Nieuwegein:

Mijn naam is Thomas M. Pfaff en ik voer op twee locaties onderzoek- en behandelmogelijkheden voor osteopathie uit, te weten in Zeist en  Nieuwegein.  De combinatie van bewegingwetenschappen, medische revalidatietraining en voedingsleer, is wat OsteoMedica Osteopathie hier uniek maakt.

In 2005 voltooide ik mijn studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Vanaf dat moment werk ik fulltime als osteopaat. Daarvoor werkte ik 16 jaar als fysiotherapeut, waarvan de laatste 6 jaar als bewegingswetenschapper met chronische pijnbestrijding als specialisatie.

Met oog op de vergoedingen van mijn therapie en begeleiding ben ik lid van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de World Osteopathic Health Organization. (Kijk goed hoe u dit jaar en in 2014 en 2015  voor osteopathie verzekert bent.)

Om up-to-date te blijven in mijn vak en de veiligheid van mijn werken te waarborgen volg ik jaarlijks diverse na- en bijscholingscursussen, zie het overzicht hierna.

Interesse? Maak een afspraak!

Wij voeren een ‘geen-wachtlijstbeleid’. Voor informatie of een afspraak zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 030- 232 58 85.

Hoewel u voor de vergoeding formeel geen verwijsbrief nodig heeft, moedig ik het overleg met de huisarts of specialist altijd aan.

Hartelijk welkom,

Drs. Thomas M. Pfaff, MSc., D.O

Osteo Medica

Studie’s / Specialisaties


StudieInstellingPlaatsAfgerond in
Fysiotherapie 1989
Bewegingswetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam 1999
Osteopathie** International Academy of Osteopathy Gent, België 2005
Osteopathie in de Pediatrische (kinder)geneeskunde International Academy of Osteopathy
Masterclass Geïntegreerde Eerstelijnszorg Universitair Medisch Centrum Utrecht

** Geregistreerd therapeut bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO)

 

 

Fysiotherapie

Fysiotherapeut bij Fysie

Fysiotherapie
Fysie Fysiotherapie behandelt alle acute- en chronische klachten aan het bewegingsapparaat.

Re-integratie

Re-integratie ook op locatie

Re-integratie
Fysie verzorgt Werk- en Re-integratie programma's, bij (dreigend) ziekteverzuim en werk hervatting.

Fysio-fitness

Fysio-fitness bij Fysie

Fysio-fitness
Bij Fysie werkt u samen aan de eigen fitness. Met de fysiotherapeut stelt u, het eigen programma samen.

Lichaam en geest

Balans in lichaam en geest

Lichaam en geest
Fysie behandelt klachten zonder duidelijke oorzaak en herstelt de balans tussen lichaam en geest.